Att trolla med platser :)

putte-kopiaDet är ju inte alltid man kan fotografera porträtt där man vill och ibland så kanske man vill fotografera men ha möjlighet att byta ut bakgrunden till något roligare. Då kan man göra som man gör när man filmar nämligen att fota mot en green screen.

En av mina uppdragsgivare, SF Bio Möten och Event, ville ta nya bilder av sin personal men göra något mera av porträtten än bara fotografera mot en enfärgad, tråkig bakgrund. Efter lite bollande med idéer så kom vi fram till att bilderna ska avspegla verksamheten och kunna användas i flera sammanhang. För att slippa åka världen runt så valde vi att fota med tekniken som tillåter att vi kan klippa in olika bakgrunder och på så sätt få bilder som blir mera flexibla och kan hjälpa till att berätta vad erbjuder för tjänster. 

Urprungsbilderna är fotograferade i ett litet konferensrum, mot en grön bakgrund. Den redigerade bilden skickade jag sedan till ett företag som jobbar med att klippa ut motiv/frilägga. Jag själv är inte speciellt duktig på den tekniken/inte har tålamod att göra det bra. 

Det går att använda sig av andra bilder med andra bakgrunder men den gröna gör att det blir enklare för den som ska klippa ut motivet och att slutresultatet blir mycket bättre. Ovanför ser ursprungsbilden, när den är frilagd och slutligen monterad på en bild från biografen Rigolettos foajé. Men… vi hade lika gärna kunna skickat Patrik till en strand i Thailand 🙂

strand-i-thailand-kopia

 

Dela gärna inlägget:
This entry was posted in Blogg.